Da li vaš omiljeni Vini Pu lik pati od mentalnog poremećaja?

Svaki lik iz crtanog filma Vini Pu ima zanimljivu i specifičnu ličnost. Zbog toga ih deca i vole. Međutim, da li izražena određena crta ličnosti može da se prevede u mentalni poremećaj? Mattew Wilkinson smatra da može. Napravio je gif animacije i svakom liku dao dijagnozu.

Please follow and like us:

0 Comments on “Da li vaš omiljeni Vini Pu lik pati od mentalnog poremećaja?”

  1. Poštovani da li znate nesšto o razlici izmedju Frojdovog i Sofokleovog shvatanja edipa? Znacilo bi mi ako znate za neki izvor informacija na ovu temu!

    1. Pročitajte Sofoklovog Edipa Tiranina (s obzirom da kod Sofokla postoje tri dela, Edip Tiranin, Antigona i Edip na Kolonu, bitan je samo prvi deo u odnosu na koji je Frojd pisao). Ukratko, Edip nema problem sa incestom, s obzirom da to postaje incest tek sa tumačenjem. Čuo je za proročanstvo da će ubiti oca i spavati sa majkom, ali on ne zna ko su mu roditelji-neznanje, nema svest o tome. Kada ubije oca, jasno je da je akt vođen neznanjem. Ne ubija oca, već neznanca van grada, a van grada ne važe zakoni, dakle nema krivice. Ali ipak, po Frojdu, Edip zna šta radi, jer zna proročanstvo- to je nesvesno. Čini se da je osnovna razlika prosto u Frojdovoj interpretaciji Sofokleovog Edipa. Edip naravno nije patio od Edipovog kompleksa.
      Na brzinu jedan članak sa interneta, ne toliko sjajan: http://www.associatedcontent.com/article/788895/sigmund_freud_and_the_oedipus_complex.html?cat=37
      U vezi knjiga na našem jeziku na ovu temu, ne možemo vam nažalost pomoći. Ukoliko imate neka konkretna pitanja, obratite se na mail: psihobrlog@gmail.com i pokušaćemo više da vam pomognemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *