PSIHOBRLOG PREPORUČUJE 26/05/2015

10510194_10152608382218968_689962039_nLinkovi ka raznim zanimljivim tekstovima o aktuelnim temama u psihologiji:

Pet magazin na temu- šta kad se psi boje samoće? “Brzina života, trka za zaradom i sve duže radno vreme pred zaljubljenike u pse postavilo je novu dilemu – kako psa prilagoditi na život bez vlasnika.”

Neuronaučnica Sofi Skot o svojim istraživanjima smeha, zašto se ljudi smeju i o svojim nastupima kao stand-up komičarka (sve za nauku!).

Cenzolovka  o tabloidnom izveštavanju o nasilju u porodici. “Više od 70 odsto tekstova sa naslovnih strana dnevne štampe koji govore o ženama žrtvama nasilja u porodici jesu tabloidnog karaktera, a 15 odsto svih tekstova o ovoj temi objavljeno je u rubrikama V.I.P., Poznati, Showtime. ”

Večernje novosti  prenose istraživanje koje pokazuje da se usamljene žene više eksponiraju na Fejsbuku. “Žene koje nemaju partnera otkrivaju više podataka o sebi na “Fejsbuku” i ostalim društvenim mrežama, pokazuje novo australijsko istraživanje”

4 video klipa koja vam mogu pomoći da se izborite sa anticipatornom anksioznošću i strahom od letenja avionom.

7 neverovatnih činjenica o seksualnim fantazijama.

Fejsbuk statusi otkrivaju nisko samopouzdanje i narcisoidnost.

Odlična recenzija Oliver Saksove autobiografije “On the move”.

Previše analizirate? Evo zašto.

John Nash, poznati matematičar po čijem životu je snimljen film “A Beautiful Mind“, pre nekoliko dana je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Pročitajte koji su sve njegovi doprinosi psihologiji i psihijatriji.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *