PSIHOBRLOG PREPORUČUJE: Maj, 2018

Ovomesečne aktuelne psiho-teme i najbolji tekstovi iz svetskih i domaćih medija:

Noba Project – Besplatni digitalni udžbenici iz psihologije dostupni kao deo Noba projekta (na engleskom jeziku, naravno).

Mondo – Besplatna pomoć psihoterapeuta: Grad Beograd, Ministarstvo zdravlja i Klinika za psihijatrijske bolesti “Laza Lazarević” zajedničkim angažmanom nedavno su otvorili Centar za mentalno zdravlje u “Beograđanki”.

Metro – Ispovest – (zašto) mrzim proleće zbog bipolarnog poremećaja.

Pitajte defektologa – Ovaj novi web sajt upoznaje nas, između ostalih zanimljivih tema, sa “magičnom poštom”. “Projekat Magical Mail je pokrenula devojka Anđelika iz Irske sa željom da se deca sa smetnjama u razvoju i hroničnim bolestim širom sveta ne osećaju usamljeno. Njena ideja je da svako dete koje je prijavljeno jednom (ili više puta) mesečno dobije poštu od nekoga.” Magična pošta od sada i u Srbiji!

Vice – Koja je razlika između normalne svađe i psihičkog zlostavljanja?

Fast company – Bivši HR zaposleni u kompaniji u Netflix, otkriva neka od ključnih pitanja koja regruteri treba da postave kandidatima na intervjuu za posao.

San Francisco Chronicle – Intervju sa profesorom Zimbardom posebno na temu njegovog aktuelnog projekta – kako da postanemo heroji u svakodnevnom životu.

Harvard Business Review – HBR vas savetuje šta da uradite umesto da se žalite na poslu.

The Guardian – O gradiću u Belgiji koji već stotinama godina “usvaja” ljude sa mentalnom bolešću, a akademici se danas nadaju da će od njih pokupiti par ideja za obnovu socijalnog sistema zaštite.

The Playlist – Stiže TV serija o Frojdu!

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *