Ko smo mi?

Sanja Dutina – master kliničke psihologije, REBT psihološki savetnik, filmofil, ljubitelj novog „pravca“ geek psihologije. Idejni tvorac i urednik Psihobrloga. Zainteresovana uglavnom za retke psihološke fenomene, kao što su Sindrom anarhične ruke, Kapgras deluzija ili Kotard deluzija, ali i za sajberpsihologiju.

Marica Stijepović – diplomirani psiholog i porodični terapeut, naš dopisnik iz Podgorice. Majka dvoje dece i vlasnica jednog psa, u slobodno vreme pokušava da objavi svoje romane i knjigu poezije. Najradije se bavi psihološkom analizom filmova i knjiga, a nekako joj uvek dopadnu i autizam i psihologija sporta.

Kristina Zorka Vuković – psiholog i povremeno novinar. Pisac wannabe. Ljubitelj epske fantastike i evropske mitologije. Zanimaju je teme iz socijalne, evolutivne i psihologije umetnosti. Ponekad joj se čini da je šumska vila, ali nije lepo etiketirati ljude.

Naše tekstove možete naći i u magazinu BizLife.

O čemu je blog?

Psihobrlog je jedan od prvih psiholoških blogova na našim prostorima, ali svakako prvi koji se na originalan i drugačiji način bavi psihološkim temama.

Uopšte, cilj je da javnosti približimo psihologiju kao nauku, da obavestimo o najnovijim istraživanjima i aktuelnim temama. To je naš mali ušuškani prostor ispunjem zabavnim ali ozbiljnim sadržajima, sa posebnim osvrtom na popularnu kulturu. Teme koje su izazovne, koje nas podstiču na razmišljanje ili fasciniraju. Odajemo vam tajne psihologije, i nadamo se ćemo uspeti da Vam pokažemo koliko psihologija može biti korisna u svim životnim sferama.

Takođe, jednom nedeljno objavljujemo posebne tekstove pod nazivom Psihobrlog preporučuje, kojim pokušavamo da obuhvatimo linkove ka najnovijim, zanimljivim psihološkim člancima u svetu i kod nas.

 

Kako da nas kontaktirate?

Kritike, pohvale, predloge i slično, možete slati na e-mail adresu: kontakt@psihobrlog.com.

Kontaktirajte Sanju: sanja@psihobrlog.com ili Maricu: marica@psihobrlog.com

Takođe, ovo je naša Fejsbuk stranica, a ovo Twitter profil.

I da, kolege psiholozi i pripadnici srodnih profesija, ukoliko želite da pišete i učestvujete kao gostujući blogeri na Psihobrlogu, to može uraditi prijavom naš mejl!