Ko smo mi?

Sanja Dutina Dragović

Master kliničke psihologije, REBT psihološki savetnik, filmofil, ljubitelj novog „pravca“ geek psihologije. Idejni tvorac i urednik Psihobrloga. Zainteresovana uglavnom za retke psihološke fenomene, kao što su Sindrom anarhične ruke, Kapgras deluzija ili Kotard deluzija, ali i za sajberpsihologiju.

Marica Stijepović

Diplomirani psiholog i porodični terapeut, naš dopisnik iz Podgorice. Majka dvoje dece i vlasnica jednog psa, u slobodno vreme pokušava da objavi svoje romane i knjigu poezije. Najradije se bavi psihološkom analizom filmova i knjiga, a nekako joj uvek dopadnu i autizam i psihologija sporta.

Ana Perović

Master kliničke psihologije, konstruktivistički psihoterapeut i naša dopisnica iz Zagreba. Trenutno se bavi istraživanjem telesne psihoterapije, terapije igrom i online terapije, a sasvim izvesno nikada neće prestati da čita o psihoanalizi i teoriji vezanosti. Voli duge šetnje i kratke meditacije.

Nevena Topalović

Master psiholog i doktorand na Odseku za psihologiju. Kada je posvećena hobijima proučava arhetipe grčkih božanstava i Diznijevih junaka, kako bi osvestila njihov značaj i pronašla im mesto u savremenoj psihoterapiji. Kada je posvećena nauci, zaintresovana je za izučavanje ljubomore u partnerskim odnosima.

Kristina Zorka Vuković

Psiholog i povremeno novinar. Pisac wannabe. Ljubitelj epske fantastike i evropske mitologije. Zanimaju je teme iz socijalne, evolutivne i psihologije umetnosti. Ponekad joj se čini da je šumska vila, ali nije lepo etiketirati ljude.

Sarađivali smo (ili sarađujemo i dalje) sa magazinom PasBizLife, Nedeljnik, Blic žena, National geographic Serbia

O čemu je blog?

Psihobrlog je jedan od prvih psiholoških blogova na našim prostorima, ali svakako prvi koji se na originalan i drugačiji način bavi psihološkim temama.

Uopšte, cilj je da javnosti približimo psihologiju kao nauku, da obavestimo o najnovijim istraživanjima i aktuelnim temama. To je naš mali ušuškani prostor ispunjem zabavnim ali ozbiljnim sadržajima, sa posebnim osvrtom na popularnu kulturu. Teme koje su izazovne, koje nas podstiču na razmišljanje ili fasciniraju. Odajemo vam tajne psihologije, i nadamo se ćemo uspeti da Vam pokažemo koliko psihologija može biti korisna u svim životnim sferama.

Takođe, jednom nedeljno objavljujemo posebne tekstove pod nazivom Psihobrlog preporučuje, kojim pokušavamo da obuhvatimo linkove ka najnovijim, zanimljivim psihološkim člancima u svetu i kod nas.

Kako da nas kontaktirate?

Pišite nam na email kontakt@psihobrlog.com.

Kontaktirajte Sanju: sanja@psihobrlog.com ili Maricu: marica@psihobrlog.com. 

Takođe, ovo je naša Fejsbuk stranica, ovo Instagram, a ovo Twitter profil.

Imate sugestije o čemu bismo trebali da pišemo ili šta da pogledamo/pročitamo? Pošaljite nam link!
Pročitali ste super članak/knjigu/istraživanje ili pogledali film i voleli biste da napišete recenziju iz psihološke perspektive? Javite se!