PSIHOBRLOG PREPORUČUJE 02/05/2015

Linkovi ka raznim zanimljivim tekstovima o aktuelnim temama u psihologiji:

10510194_10152608382218968_689962039_nZašto je razumljivo oplakivanje smrti fiktivnih likova?

Zašto nas brinu hemikalije čiji nam naziv zvuči strašno, iako su bezopasne?

Novi sajt o kućnim ljubimcima, koji uključuje i tekstove o psihologiji životinja: “Sajt o kućnim ljubimcima, za vlasnike kućnih ljubimaca. Sve na jednom mestu za ljubitelje životinja. Vesti, saveti veterinara, intervjui sa poznatima… Psi, mačke, krznene životinje, akvaristika, divlji svet.”

Kotard deluzija– poremećaj koji pretvara ljude u zombije, u žive duhove. Oni koji boluju od ove deluzije veruju da su mrtvi, ili da nikada nisu ni postojali.

Kako to izgleda kada tinejdžeri boluju od psihoze?

Kako i zašto stvaramo navike?

Roršahov test u Nirnberškom procesu (suđenju nacistima).

30 pitanja koja vam mogu postaviti na razgovoru za posao, i kako da odgovorite.

b92 piše o tome kako danas izgleda najstarija duševna bolnica na Balkanu: „Prvi pacijenti Doktorove kule na lečenje su dolazili po odluci suda, dijagnoze su bile opisne, a prvi doktori koji su radili u najstarijoj psihijatrijskoj bolnici na Balkanu nisu bili psihijatri.“

Mondo na istu temu, sa dodatnim informacijama: “Da li znate da je Doktorova kula smeštena u Višegradskoj ulici u Beogradu, jedan od najznačajnijih spomenika iz doba Kneza Miloša Obrenovića, ujedno i prva psihijatrijska bolnica na Balkanu sa istorijom dugom 154 godine.“

Zašto smo golicljivi, zašto golicanje izaziva smeh, i najvažnije- savet koji će mnogima spasiti život- kako da sprečite golicljivost!

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *