PSIHOBRLOG PREPORUČUJE 04/12/2015

10510194_10152608382218968_689962039_nOvonedeljne aktuelne psiho-teme i najbolji tekstovi iz svetskih medija:

Kreativnost i neuronauka: Da li je leva hemisfera stvarno realistična, analitična, praktična, organizovana i logična, a desna kreativna, strasna, senzualna, raznobojna, razigrana i poetična?

4 načina da proverite da li je neko narcis ili prosto egocentričan.

Inženjer koji radi u Guglu- Chade Meng Tan, tvrdi da je pronašao tajnu srećnog života. David G Allan je isprobao njegov recept, osvrnuo se na nauku, i – da li stvarno funkcioniše??

O “Meteoru”, novinama koje su nekad pravili isključivo pacijenti duševne bolnice u Alabami.

Bliže ste Kevinu Bejkonu nego što mislite: Čuli ste za teoriju o “šest stepeni razdvajanja“? E pa, još smo manje razdvojeni.

Google je otkrio 5 karakteristika zaposlenih koje determinišu uspeh.

Fejsbuk će ubuduće da vas spreči da “stalkujete” svoju bivšu ljubav. Evo i kako. 

Povezanost između bolnog PMS-a i visokog krvnog pritiska.

Slepa žena patila je od onoga što se nekada zvalo Višestruki poremećaj ličnosti- ali neke ličnosti u njoj imale su očuvan vid.

Kako “zdrava ishrana” može biti štetna, pa i dovesti do poremećaja ishrane.

Jedna preporuka za čitanje, zanimljiva sa psihološkog aspekta: Džon Konoli- Knjiga izgubljenih stvari. Autor i sam pruža psihološko tumačenje na kraju knjige. Za vas koji volite Alisu u zemlji čuda, Panov lavirint i slična dela fantazije: “Visoko u svojoj sobi na tavanu, dvanaestogodišnji Dejvid oplakuje majčinu smrt. On je ljut i usamljen, a samo mu knjige sa polica prave društvo. Ali knjige su počele da mu šapuću u mraku i našavši spas u mitovima i bajkama koje je njegova majka toliko volela, on otkriva da pravi svet i svet iz mašte počinju da se stapaju u jedan. Došao je Grbavac s podrugljivim osmehom i tajanstvenim rečima: „Dobro došli, Vaše veličanstvo. Pozdravimo novog kralja.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *