PSIHOBRLOG PREPORUČUJE 06/11/2014

10510194_10152608382218968_689962039_nLinkovi ka raznim zanimljivim tekstovima o aktuelnim temama u psihologiji:

Šta se dešava u mozgu radoznalog deteta?

Deca koja više provode vreme u nestrukturisanim aktivnostima, lakše postavljaju i dostižu lične ciljeve.

O dečaku (11. godina) koji je patio od vizuelnih i auditornih halucinacija o Lord Voldemortu (think Harry Potter!).

Kako su superheroji spasili Noć veštica u dečjoj bolnici u Toledu.

Thomas Dixon je oštetio svoju epizodičku memoriju nakon traumatične povrede mozga. Evo kako mu Twitter pomaže da je povrati!

Zašto neuronaučnici prepisuju video igre kao vid terapije?

Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole? “Najčešće se uplaše kada ih preplave emocije, od tog trenutka počinju da se udaljavaju i da menjaju svoje ponašanje.”.

Prema ovom članku, postoje dve vrste parova na Fejsbuku: oni koji nas zatrpavaju informacijama o svojoj vezi, i oni za koje znamo da su zajedno, ali po njihovim Fejsbuk profilima to nikada ne bismo pretpostavili. Evo šta se krija iza takvih odluka.

Pogledajte stepenište očima starih osoba. “Padovi su jedan od najčešćih uzroka smrtnosti među starim osobama, odnosno posledice zadobijenih povreda. Međutim, čak i kada ishod nije smrtni, ne samo da komplikuju mnoge druge ionako prisutne probleme, padovi ostavljaju teške posledice od kojih trpe i povređene osobe ali i njihove porodice. ”

Da li je ljubav zapisana u “mapama” detinjstva? “Biramo partnere koji (ne) liče na naše roditelje. Za devojčicu koja gleda skladan brak, to je model stabilne veze, ona preuzima način ponašanja majke, a u budućem partneru traži osobine oca.”

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *