PSIHOBRLOG PREPORUČUJE 09/05/2014

Linkovi ka zanimljivim tekstovima iz sveta psihologije u protekloj nedelji:

73528_496141948967_677288967_7011841_6359412_nDisocijativni poremećaj identiteta (nekada: višestruki poremećaj ličnosti)-  šta su činjenice a šta fikcija?

Da li je život zahvaljujući Internetu postao jedno veliko takmičenje u popularnosti– koliko ko ima lajkova, koliko pregleda, koliko prijatelja, koliko followera… ? Da li je novi cilj našeg postojanja biti popularan ili bar želja da nas drugi tako percipiraju?

Psihološki trikovi pomoću kojih od drugih možete da dobijete tačno ono što želite (ili bar tako kaže naslov).

Jedna lepa i ohrabrujuća priča o samopouzdanju i lepoti, i poruka od glumice Gabourey Sidibe (ako ste gledali American Horror Story, prepoznaćete je): “So when you ask me how I’m so confident, I know what you’re really asking me: how could someone like me be confident? Go ask Rihanna, asshole!”

Neuronaučnici Dwayne Goodwin i Jorge Cham pokrenuli su sjajnu tumblr stranicu i sakupili svoje Brain Comics.

Bavili smo se ljubomorom na Fejsbuku, pa i nagledanjem romantičnog partnera. Ovde pročitajte kako ljubomora može da nas pretvori u stalkere u realnom životu.

Vidimo ono što želimo da vidimo! Zabrinjavajući rezultati eksperimenta- šta je stručnjacima promaklo na X-ray snimku.

Fenomen “selfi” – savršene fotografije kojima tražimo potvrdu svojih vrednosti. 

Članak o sve više popularnim “kombinacijama”– „Prijateljstvo sa povlasticama” daje samo privid slobode, jer mnogi postaju zavisni i od takvih kombinacija. Neke osobe unapred se “amnestiraju” od patnje tako što ostaju zatvorene i za primanje i za davanje ljubavi, a to vodi u otuđenje”

Želite li da saznate šta vas čini posebnim i jedinstvenima? Posebno u poslovnom svetu, šta je to što vas izdvaja od drugih. “Developed with career counselors and partnered with 77 universities, Talentoday is fast in assessing potential job placements as well as identifying career path opportunities for everyone.” Link za test- ovde.

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *