Psihobrlog preporučuje 18/03/2014

Linkovi ka zanimljivim tekstovima iz sveta psihologije u protekloj nedelji:

73528_496141948967_677288967_7011841_6359412_n

O tajnom Društvu za međusobnu autopsiju– organizacija formirana krajem 1800. godine u cilju unapređivanja neuronauke i promocije ateizma razbijanjem tabua. Pol Broka je bio član.

Dve teorije o tome kako fizički dodir utiče na vrednost objekta (u zavisnosti ko je imao kontakt sa njim). Na taj način objašnjavaju i zašto ljudi daju silne pare za predmete koji su nekada pripadali poznatim ličnostima.

Da li postoji mešanje emocija i ličnosti kod glumaca i njihovih uloga?

Šta se zaista desilo one noći kada je ubijena Kiti Đenoveze?

Kako terapijom u virtuelnoj realnosti mogu da se izleče fobije?

Pogledajte kako se način hodanja i držanje žene menja tokom menstrualnog ciklusa.

Najvažniji tekst koji svi treba da pročitaju. Zanemarite broj karaktera. Novinar Ron Suskind u ovom dirljivom tekstu priča o tome kako su Dizni filmovi uticali na njegovo dete koje boluje od autizma.

10 razloga zašto volimo da volimo- istraživanja pokazuju da ljubav tj uzvraćena ljubav pozitivno utiče na fizičko zdravlje kao i na osetljivost na bol.

I dalje u domenu ljubavi, zašto imamo potrebu da pripadamo, i zašto je “on moj, a ja njegova”.

Čomski- 10 načina kako manipulisati ljudima.

Za kraj, preporučujemo novi blog koji se bavi psihologijom ishrane. Pored sledećih tema -nutricionizam, kulinarstvo, gojaznost, telesna slika, hronične dijete, prejedanje i nedostatak energije; možete potražiti i pomoć i savet od same urednice, koja je sertifikovani trener emocionalnih kompetencija i kontrole emocija u okviru O.L.I. Psihodinamskog Integrativnog Metoda.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *