PSIHOBRLOG PREPORUČUJE 24/04/2015

10510194_10152608382218968_689962039_nLinkovi ka raznim zanimljivim tekstovima o aktuelnim temama u psihologiji:

Najvažnija istraživanja o psihologiji glasanja na jednom mestu.

Kako mentalna bolest zaista izgleda.

Šta korišćenje fejsbuka (lajkovi, šerovi i komentari) otkriva o vašoj ličnosti?

Kako naučnici „mere“ da li je neko zaista aseksualan?

Nauka u pozadini neobičnih slučajnosti- da li i vi negde u svetu imate svog dvojnika?

Prvi zaposleni psiholog u policiji Los Anđelesa i pionir u psihološkom savetovanju policijaca koji su patili od stresa, razrešavanju kriznih situacija sa taocima i korišćenju hipnoze u cilju prikupljanja informacija o zločinu- Martin Reiser, preminuo je u 87. godini života.

Deci sa hiperaktivnim poremećajem i deficitom pažnje treba dozvoliti da se „vrpolje“. Prema istraživanju, vožnja sobnog bicikla za trening, pomaže deci sa ovom dijagnozom da uspešnije urade testove i domaće zadatke.

Psihologija ishrane piše o zavisnosti od hrane: “Zavisnost od hrane je termin kojim pojedini stručnjaci, a često i laici opisuju specifičan odnos nekih pojedinaca prema hrani. Moze se reći da je još uvek reč o naučnoj hipotezi, novijeg datuma, proizašloj iz opažanja da ponašanje nekih gojaznih ljudi, kao i osoba sklonih kompulzivnom prejedanju, liči na ponašanje osoba zavisnih od psihoaktivnih supstanci.”

Najnovije veliko istraživanje na uzorku od 100 000 dece, još jednom je potvrdilo: ne postoji nikakva povezanost MMR vakcine i autizma.

11 stvari koje nas, prema istraživanjima, čine privlačnijim.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *