PSIHOBRLOG PREPORUČUJE: April, 2018

Ovomesečne aktuelne psiho-teme i najbolji tekstovi iz svetskih i domaćih medija:

Roditelji.mePosledice razvoda na decu – ne dozvolite da dete vas štiti! “Ne razvode se mama i tata i ne razvode se roditelji od djece, već se razvode partneri koji su nezadovoljni partnerskim odnosom u braku.”

The Cut – Zašto nas hobiji čine srećnim?

BBC Future – Šta o našoj ličnosti govore naše svakodnevne navike?

Insperity – Regruteri otkrivaju 16 najboljih pitanja koja treba da postavite kandidatima tokom intervjua.

Inc.com – Pet tipova odraslih “psiholoških nasilnika” na radnom mestu.

BBC – Must read! Neverovatna ispovest. Polinino detinjstvo u Kanadi je bilo prepuno tajni i neočekivanih iznenađena. O svom porodičnom života nije smela nikome da priča – sve dok u svojoj dvadesettrećoj godini nije saznala zašto.

The Guardian – Kako nas priručnici za bebe i decu zavaravaju: Svaki novopečeni roditelj pokušava da dođe do odgovara čitajući bejbi priručnike. Ali sve što ti priručnici zapravo nude su fantazije da najteža životna pitanja imaju jedan tačan odgovor.

BoingBoing – Upoznajte botove za tugovanje! Ako ste čitali knjigu “Zbogom za sada” ili odgledali Black Mirror epizodu prve sezone – shvatićete da njihov sadržaj može uskoro postati realnost.

BBC – U Londonu, na krovu jednog televizijskog studija, postavljene su skulpture 84 muškarca koje predstavljaju realne ljude koji su izvršili samoubistvo. Pročitajte ko i sa kojim ciljem je osmislio ovaj projekat.

The Guardian – Prema najnovijim rezultatima istraživanja istorijske građe, Hans Asperger je pomagao i podržavao nacistički program, posebno program eutanazije.

Za kraj, na ovom linku možete pročitati Maricin tekst za aprilski broj magazina BizLife na temu “Rad od kuće – prednosti i mane”.  “Kada radimo od kuće, i dalje imamo probleme koji su povezani sa stresom na poslu – sama činjenica da smo kod kuće ne umanjuje stres a pri tome nemamo sa kim da ga podelimo, da se posavetujemo ili barem našalimo. “

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *