PSIHOBRLOG PREPORUČUJE: Avgust, 2017

Ovomesečne aktuelne psiho-teme i najbolji tekstovi iz svetskih i domaćih medija:

Nedeljnik – Naša Marica govori o tragedijama u Centru za socijalni rad, iz ugla socijalnog radnika: “Imate dva izbora, da oguglate ili da odete”.

Guardian – Istraživanja pokazuju da je KBT skoro dva puta manje efikasan u tretiranju depresije danas nego što je nekada bio.

Discover Magazine –Postoje tri vrste ljudskog osmeha. Saznajte koje.

The Atlantic – Ako ste nekada delili kancelariju sa ženama, pitanje će imati smisla: zašto žene maltretiraju jedne druge na poslu?

Quartz – Adam Grant tvrdi da je najpopularnije pitanje koje HR postavlja tokom intervjua – nepravedno i puno predrasuda.

Psychology Today – Novija istraživanja pokazuju da je cerebelum zadužen za test realnosti čime igra ključnu ulogu u nastanku halucinacija.

Research Digest – Deset psiholoških termina koja čak i stručnjaci mešaju. Recimo, kazna nasuprot negativnom potkrepljenju. Anyone??

Dr Ettensohn – Pročitajte zašto su nesporazumi dobra prilika za razvoj naše fleksibilnosti.

Guardian – Pogledajte radove predstavljene na izložbi Making Faces, čiji su stvaraoci ljudi koji su preživeli traumatske povrede mozga.

Guardian – Frederik Krus objavio je knjigu kojom osporava Frojdovu naučnu misao. Pročitajte njegovu e-mail debatu sa psihoanalitičarkom Suzi Orbah.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *