PSIHOBRLOG PREPORUČUJE: Februar, 2019

Ovomesečne aktuelne psiho-teme i najbolji tekstovi iz svetskih i domaćih medija:

Blic – Intervju profesora Aleksandra Dimitrijevića: “Ekonomske krize i siromaštvo dovode ljude do osećaja da su bespomoćni, bez uticaja na društvene tokove, pa tako odgovaraju svakoj diktaturi.”

NPR – Koliko vrsta besa poznajete? Dajte besu ime kako biste ga kontrolisali.

BigThink – 10 crta samo-aktuelizovanih ljudi iliti Maslovljeva hijerarhija potreba prilagođena XXI veku.

Scientific American – Novo istraživanje naših profesora supružnika, Ane Altaras Dimitrijević i Aleksandra Dimitrijevića, kao i Zorane Jolić, kaže da inteligencija dovodi do blagostanja tako što pomaže osobi da dođe do finansijskih i ekonomskih sredstava koje će joj pomoći da vodi kvalitetniji život. Strani mediji prenose ovo istraživanje.

Financial Times – Kako da svom šefu date do znanja da nema veze sa životom.

The New Yorker – Da li je marihuana bezbedna koliko mislimo? Tekst upozorava na to koliko smo, u nedostatku istraživanja, zapravo slabo upoznati sa dugoročnim posledicama marihuane.

Positive Sharing – Ok, februar je ali svakako nije kasno da sebi postavite ova suštinska pitanja vezana za posao u 2019. godini.

The Conversation – Odličan tekst o “digitalnoj detoksikaciji”. Ukratko: sigurno vam neće naškoditi, ali nema ni dokaza da će vam koristiti, kao što nema ni dokaza da vam uopšte treba odmor od tehnologije.

Vox – Ovih dana je aktuelno pitanje odnosa tehnologije, Interneta i mentalne bolesti, a Vox je u kraćem tekstu ovu kompleksnu temu lepo sažeo. Nutricionista ne govori o “vremenu provedenom uz hranu” već o kalorijama, ugljenim hidratima, mastima i proteinima – isto tako kada kažemo “vreme provedeno uz ekran”, nismo rekli praktično ništa.

Psychology of Video Games – I dalje aktuelna tema o odnosu agresije i video igara, a u ovom tekstu su lepo objašnjeni neki od metodoloških problema istraživanja, recimo odnos nasilja u video igricama i frustracije koja potiče od same igrice.

Ideas Ted – Kada se ispostavi da smo zaposlili pogrešnu osobu, retko kada je razlog nedostatak stručnosti, kaže CEO kompanije Boxed. Najčešće je, po njegovom mišljenju, krivac njihova ličnost, posebno njihova nesposobnost da se slažu sa kolegama. Zato on postavlja specijalna tri pitanja na svakom finalnom intervjuu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *