PSIHOBRLOG PREPORUČUJE: Novembar, 2019

Ovomesečne aktuelne psiho-teme i najbolji tekstovi iz svetskih i domaćih medija:

Scientific American – Društveni mediji utiču na mentalno zdravlje mladih koliko i konzumiranje krompira i nošenje naočara. Društveni mediji NISU uništili generaciju. 

Variety – HBO je najavio da će dodati napomenu ispred određenih serija, sa obaveštenjem koja mentalna bolest će biti prikazana u datoj epizodi. Takođe će stajati i broj telefona onima koji se prepoznaju i odluče da potraže pomoć.

APS – Predsednica Društva za psihološke nauke u Americi, Liza Feldman Baret, u skladu sa sezonom duhova, veštica i svega vezanog za Halloween, pokušala je da se obračuna i sa zombi idejama u psihologiji koje nas konstantno napadaju.

Positive sharing – Evo kako kompanije na zabavan način da dobiju kvalitetne predloge zaposlenih za pobošljanje poslovanja.

Standard.co.uk – Prva zabeležena psihoza u Velikoj Britaniji čiji je okidač Bregzit.

Science for work – Bolji engagement zaposlenih znači i bolji učinak? Ili ipak ne? Šta je engagement uopšte i za šta može da vam posluži?

Guardian – Anonimno pismo upućeno prijateljima koji pišu isključivo o uspešnim pričama autistične dece i odraslih.

Huffington post – Evo kako psihoterapija izgleda u različitim zemljama.

Washington post – Zašto toliko dece vidi duhove? Odgovaraju psiholozi.

New scientist – Nema dokaza da kanabis olakšava mentalne probleme.

 

Imate sugestije šta da pročitamo? Šta je aktuelno a nekako nam je promaklo? Pošaljite nam link u komentaru ili na kontakt@psihobrlog.com

 

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *