PSIHOBRLOG PREPORUČUJE: Oktobar, 2018

Ovomesečne aktuelne psiho-teme i najbolji tekstovi iz svetskih i domaćih medija:

The Atlantic – Koliko su zapravo pouzdane psihološke studije?

Sky News – Princ Vilijam pokreće sajt posvećen mentalnom zdravlju na radnom mestu.

The Guardian – Neverovatna, moćna i istinita priča o Minhauzen by proxy sindromu: “Tokom čitavog mog detinjstva, majka me je ubeđivala da umirem.

Science for Work – Još jedan dokaz koliko su menadžeri uticajni i kako mogu da posustanu. Tekst o tome kako smanjiti turnover u kompaniji.

Psychology Today – Upoznajte se sa periodnim sistemom… razvijenih psiholoških adaptacija (naravno, iz ugla evolucione psihologije).

TeacherHead – Evo zašto su motivacioni posteri po hodnicima (u školama, ali i na radnom mestu), besmisleni.

NYTimes – “Da li psihoterapija treba da teži tome da pomogne klijentima da se prilagode svetu, ili da ih pripremi da promene svet koji ih okružuje? Da li je unutrašnji svet klijenta iskrivljen? Ili nešto nije u redu sa stvarnim svetom?” Tekst o tome da li psihoterapeuti treba da se bave i politikom u psihoterapijskom radu.

Kolumne Info – Odličan tekst o tome kako motivacioni govornici mogu naneti štetu svojim… “sledbenicima”. „Probudim se ujutro i odlučim biti sretna. Zvuči čarobno i jako primamljivo. I jako brzo. Naravno kad nam je teško da bi svi rado brza i jednostavna rješenja. I upravo u tome leži uspjeh svih tih gurua, jer nam nude točno ono što želimo čuti. Ne i ono što stvarno trebamo“.

Nautilus – Profesor Robert Sapolski predlaže da, ukoliko želimo da razumemo Fejsbuk i digitalno doba uopšte, proučavamo Kapgras sindrom.

Forbes – Da li ste znali da 58 odsto zaposlenih na menadžerskim pozicijama nikada nisu dobili nikakav trening na temu menadžmenta? Da li ste znali da zapravo samo 12 odsto zaposlenih napušta kompaniju zbog male plate? O ovim i ostalih osam šokantnih statističkih podataka iz domena HR-a, pročitajte ovde.

Enterpreneur – Samo dobri menadžeri podstiču produktivnost zaposlenih. Prema Galupovom istraživanju, jedan od dva zaposlena napuste kompaniju zbog menadžera. Šta nam to govori? 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *