PSIHOBRLOG PREPORUČUJE: April, 2019

Ovomesečne aktuelne psiho-teme i najbolji tekstovi iz svetskih i domaćih medija:

Blic – Vest nije nova, ali ukoliko je neko propustio, klinika Dr Laza Lazarević otvorila je onlajn čet  za prevenciju suicida. “Sam onlajn čet će funkcionisati kao i telefonska linija, neće biti registracije, komunikacija sa stručnjacima će biti anonimna, operateri će odgovarati kao i na telefonskoj liniji – rekla je Karličić za Tanjug.”

EdSurge – Evo zašto bi deca u osnovnoj školi trebalo da nauče da igraju poker.

APA – Da li ste znali da je čovek koji se krije iza Fejsbuk opcije “Memories” zapravo psiholog?

BBC – Upoznajte Tengai – robota koji obavlja intervjue za posao i koji nije pristrasan!

Irish Examiner – Koliko vremena bi vaš tinejdžer trebalo da provodi ispred ekrana?

The Atlantic – Skriveni mehanizmi koji omogućavaju (već) bogatima da budu uspešni na elitnim poslovima. Kada su dva sociologa intervjuisala poznate arhitekte, TV producente, glumce i knjigovođe, potvrdili su postojanje radne kulture koja preferira finansijski dobrostojeće kandidate za posao.

NBC News – Vakcinišite svoju decu! Još jedna velika studija pokazala je da nema apsolutno nikakve povezanosti između vakcina i autizma.

The Atlantic – Koliko slobodnog vremena je dovoljno ili previše da bismo bili srećni?

CQ Net – Koji je benefit HR praksi zasnovanih na naučnim istraživanjima?

The New York Times – “Voleli bismo da pronađemo pozitivne aspekte zlostavljajućeg vođstva. Mnogo je istraživanja. Međutim jednostavno ne uspevamo da pronađemo dobre strane.” Šta kada je šef zlostavljač?

The New Yorker – “Novi” tekst Olivera Saksa u New Yorker magazinu – koliko pacijent koji boluje od demencije treba da zna o situaciji u kojoj se nalazi?

Discover – Neurosceptic za Discover magazin o neverovatnom ali zaboravljenom naučnom skandalu.

The Guardian – Nevidljiva linija koja deli terapeuta i klijenta – psiholog se priseća klijenta koji je prolazio kroz težak raskid, baš u trenutku kada se i ona sama borila sa istim.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *