Psihobrlog vas i ove godine poziva! Prijavite se za podršku psihoterapeuta u danima praznika

Bliže se sezona praznika, drugačija od bilo koje prethodne. Iako je psihoterapijska praksa generalno pokazala da se baš u ovom periodu beleži veći broj klijenata koji se žale na depresiju, anksioznost, stres, usamljenost I suicidalne misli, ove godine, usled pandemije koronavirusa, mnogi se nose sa dodatnim pritiskom. Moguće je da ste tužni, zbunjeni, frustrirani, da brinete o svom I zdravlju vaših bližnjih, da tugujete ili se osećate dodatno izolovano. Stres koji pandemija nosi ostavio je posledice na mentalno zdravlje i učinio podršku važnijom neko ikada pre.

Zato smo odlučili da po drugi put, u cilju prevencije, organizujemo mini inicijativu i okupimo grupu psihoterapeuta koji su zainteresovani da našim čitaocima, a i svima onima koji u ovom periodu osećaju potrebu za psihološkom podrškom, održe jednu besplatnu psihoterapijsku seansu u periodu od 15.decembra do 15. januara.

Šta podrazumeva jedna besplatna psihoterapijska seansa?

Jedna seansa nije i ne može biti reprezentativna za celokupan psihoterapijski proces niti odnos. Ipak, može vam omogućiti da u određenoj meri doživite iskustvo psihoterapijske seanse, i vidite kako to sve u praksi zapravo izgleda.

U okviru jedne psihoterapijske seanse (u trajanju od jednog sata) možete odabranog terapeuta da pitate sve što vas zanima o psihoterapijskom procesu ili o terapijskom pristupu koji izabrani terapeut koristi. Možete da se raspitate o problemu sa kojim se suočavate, dobijete stručno mišljenje i smernice kako da mu pristupite i koje terapijske tehnike, knjige, aplikacije, grupe podrške i slično da koristite.

Naravno, jedna seansa nije dovoljna da se bilo koji problem reši. Ponekad je potrebno nekoliko susreta da se problem uopšte opiše. Savetujemo vam da na ovu seansu dođete sa što konkretnijim pitanjima kako biste je najbolje iskoristili.

Ukoliko ste, nakon jedne besplatne seanse, zainteresovani da sa izabranim terapeutom stupite u psihoterapijski proces, svakako to možete predložiti. Budući susreti nakon besplatne seanse zavise samo od vašeg dogovora sa izabranim terapeutom. Ukoliko terapeut nije u mogućnosti da nastavi proces sa vama iz bilo kog razloga, ili ukoliko vi niste u mogućnosti da finansijski ispratite dalji proces, budite slobodni da terapeutu potražite drugu preporuku za vas.

Kako da zakažete seansu 

 1. Odaberite psihoterapeuta sa liste koja je pred vama kao i termin.
 2. Potrebno je da odete na sledeći link koji će vam omogućiti da seansu formalno i zakažete: https://www.picktime.com/psihobrlog .
 3. Kliknite na uslugu “Besplatna psihoterapijska seansa”, odaberite psihoterapeuta, a zatim pronađite u kalendaru željeni termin.
 4. Kao finalni korak, potrebno je da ostavite vaše osnovne podatke – ime i prezime, broj telefona i imejl, i u polju “booking notes” eventualne napomene i komentar.
 5. Dobićete imejl kao potvrdu da je zakazivanje bilo uspešno. U sledećih nekoliko dana kontaktiraće vas izabrani psihoterapeut sa detaljima o seansi. Za bilo kakve izmene vezane za termin ili lokaciju, dogovaraćete se direktno sa psihoterapeutom.

Ukoliko budete imali poteškoće sa zakazivanjem seanse putem gorenavedenog linka, pišite nam direktno na imejl kontakt@psihobrlog.com 

Napomenjemo da je broj termina ograničen, što znači da nećete biti u mogućnosti da zakažete seansu ukoliko su svi termini popunjeni. Budite slobodni ipak da nam se javite ukoliko želite da vas povežemo sa određenim terapeutom i lično se dogovorite o potencijalnoj saradnji.

Pored toga, dodajemo i par važnih napomena. Molimo vas da nastojite da ih se pridržavate kako bismo zajedničkim trudom doprineli da podrška terapeuta stigne do svih koji su je zatražili u okviru ove inicijative.

 • Molimo vas da seansu zakažete isključivo kod jednog terapeuta po vašem izboru. Ukoliko ista osoba zakaže dve ili više seansi kod istog ili različitih terapeuta, sve zakazane seanse će biti otkazane.
 • Pre zakazivanja termina dobro razmislite o svojoj dostupnosti, kako ne bismo došli u situaciju da svoj termin ipak otkažete, i time uskratite podršku drugim ljudima koji su zainteresovani.
 • Ukoliko birate online seansu, vodite računa da obezbedite sve potrebne uslove (poput dobre konekcije i privatnosti).

Upoznajte psihoterapeute

Kako je ideja bila da Psihobrlog bude samo posrednik između vas i psihoterapeuta, pozvali smo, putem društvenih mreža, a pre svega psihoterapijskih grupa, sve zainteresovane kolege da nam se jave i pomognu čitaocima. Drago nam je da se broj terapeuta koji su se odazvali akciji uvećao u odnosu na prošlu godinu, a neki su sa nama već drugi put po redu.

Predstavićemo svakog od njih. Videćete njihove slobodne termine za besplatnu seansu, kao i način na koji je predviđeno da se seansa održi (uživo ili online).

Jelena Bovan

Psiholog i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

Kao psiholog radim nekih 10 godina, a kao psihoterapeut radim dvije godine, od kada imamo mogućnost rada sa klijentima. Dostupna sam za online rad, a za klijente sa područja Hercegovine, tu sam i za rad uživo. Govorim srpski i engleski jezik. Kada su u pitanju teme sa kojima sam radila do sada, to su različita egzistencijalna pitanja, anksioznosti, panični napadi itd.

Termini za besplatne online seanse: (TERMINI SU POPUNJENI!!!)

 • Datum: 18 decembar Vreme: 11h
 • Datum: 21.decembar Vreme: 11h

Slađana Živković 

Psiholog i psihoterapeutkinja konstruktivističke orjentacije

Moj pristup radu najbolje opisuje sintagma: pažljiva  i postupna eklektika. Ja sam psiholog i psihoterapeutkinja konstruktivističke orjentacije i ova pozicija mi je glavni obuhvatajući “kišobran“ u radu. Lično i profesinalno iskustvo donelo mi je potrebu za obogaćenjem raznim terapijskim i teorijskim znanjima usmerenim na telo odnosno vezu duše i tela. Postala sam osetiljva na „ženske“ i „muške“ teme i ocrtavanje njihovog udela u kreiranju aktuelnog problema klijenta. Oslanjam se na bazična znanja iz Somatic experience i trauma healing telesne psihoterapije kada su u pitanju traumatski sadržaji u okviru psihoterapijskog procesa.  Konstruktivistička perspektiva mi daje mogućnost da se „krećem“ kroz sistem značenja klijenta, ali i različitih psihoterapijskih škola. Koristim moć jezika za rekonstrukciju problema, bilo da on dolazi iz klijentovog sistema ili neke druge škole znanja, pa je kao ponuđen konstrukt korisna pozicija za rad sa određenim klijentom. Ključne reči za profesionalni rad su mi individualni tempo promene I evaluacija zajedničkog rada. Obe su mi osnovne saobraćajne smernice za dalji psihoterapijski rad.

Termin za besplatnu online seansu:

Datum: 16.decembar Vreme: 12h (TERMIN POPUNJEN!)

Tamara Đukanović

Psihoterapeutkinja konstruktivističke orjentacije

Bavim se konstruktivističkom psihoterapijom i radim individualno sa odraslima.Teme kojima sam se bavila u dosadašnjem radu su depresija, anksioznost, karijerni i obrazovni izazovi, porodični i partnerski problemi, kao i gubitak bliske osobe. Radim online na srpskom i engleskom jeziku.

Termini za besplatne online seanse: (TERMINI SU POPUNJENI!)

 • Datum: 21. i 28. decembar   Vreme: 17h
 • Datum:  04. i 11.januar Vreme: 17h

Petra Milosavljević

Master psihologije i konstruktivistički psihoterapeut pod supervizijom

Diplomirala sam psihologiju i zavrsila master iz psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a potom i upisala psihoterapijsku edukaciju iz Konstruktivističke psihoterapije. Psihoterapijom i savetovanjem se bavim 3,5 godine, a teme sa kojima najčešće radim su anksioznost, depresija, problemi u partnerskom odnosu, razumevanje sebe i razvoj, podrška u periodima promene i u procesu tugovanja, kao i izgaranje i drugi problemi na poslu i u karijeri s obzirom na to da imam i višegodišnje iskustvo u radu u ljudskim resursima. Radim na engleskom i srpskom, online i uživo.

Termini za besplatne online seanse ili uživo: (TERMINI SU POPUNJENI!)

 • Datum: 15.decembar Vreme: 11h
 • Datum: 16.decembar Vreme: 11h
 • Datum: 26. decembar Vreme: 10h
 • Datum: 27.decembar Vreme: 10h
 • Datum: 28. decembar Vreme: 18h
 • Datum: 5. januar Vreme: 11h
 • Datum: 9. januar Vreme: 10h
 • Datum: 11. januar Vreme: 18h

Bojana Matović

Master psiholog i TA psihoterapeut pod supervizijom

Individualnom psihoterapijom i savetovanjem sam počela da se bavim pre 4 godine. Radim i uživo i online. Iako je moja primarna edukacija iz transakcione analize, često uključujem u rad i mindfulness tehnike i elemente telesne psihoterapije. Verujem da je od psihoterapijskog pravca mnogo važniji odnos između klijenta i terapeuta koji omogućava sigurno okruženje za klijenta da upozna sebe. Najčešće teme sa kojima sam se susretala u dosadašnjem radu su anksioznost, panični napadi, fobije, problemi u partnerskim odnosima, usamljenost, stid, bespomoćnost, LGBT teme.

Termini za besplatne online seanse: (TERMINI SU POPUNJENI!!)

 Datumi: 18.decembar, 25.decembar, 8. januar i 15.januar Vreme: 18h

Lea Mascarell Maričić

Lekar i REBT terapeut pod supervizijom

Od 2017te godine sam na edukaciji iz racionalno emotivno bihejvioralne terapije u Albert Elis institutu u Beogradu. U okviru edukacije od ove godine radim sa klijentima. Teme sa kojima se najviše susrećem u svom radu su depresija i anksioznost, ali bih volela da radim I sa drugim temama. Fokus mog naučnog rada je upotreba modernih tehnologija (npr. smart phone aplikacija) i sporta u psihijatriji.

Termini za besplatne seanse preko skypa:

 • Datum: 16. decembar  Vreme: u 18h i 19h
 • Datum:  17. decembar  Vreme: u 18h i 19h
 • Datum: 21. decembar  Vreme: u 18h i 19h
 • Datum: 11. januar  Vreme: 19h i 20h
 • Datum: 14. januar  Vreme: 19h 
 • Datum: 15. januar  Vreme: 16h

Jelena Samardžija

Master psihologije i konstruktivistički psihoterapeut pod supervizijom

Diplomirala sam psihologiju, osnovne i master studije, na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Psihoterapijom se bavim već 4 godine i trenutno radim pod supervizijom, s obzirom da sam u procesu pisanja završnog, diplomskog rada u okviru konstruktivističke edukacije. Iako je konstruktivizam moj krovni pravac, u radu koristim i druga znanja i veštine koje stičem koliko formalnim toliko i neformalnim obrazovanjem.

U svojoj dosadašnoj praksi najčešće sam se sretala sa problemima koji se tiču izvesnih životnih kriza, anksioznosti, nečega što bi se moglo nazvati depresivnim raspoloženjima, poteškoćama pronalaženja motivacije ili pak prevazilaženja nekih akutnih problema sa kojima se klijenti susreću poput izvesnih gubitaka ili pak nešto konkretnije poput izazova na fakultetu, poslu, u nekom odnosu… Klijenti dolaze sa različitim poteškoćama i svaka priča ima neku svoju specifičnost i nit koju treba oslušnuti.

Radim na srpskom jeziku i usled trenutne situacije sa pandemijom, radim isključivo online (skype, zoom, viber, wa, klasičan poziv…).

Termini za besplatne online seanse:

 • Datum:  16. decembar Vreme: u 10h i 17h
 • Datum:  17. decembar Vreme: 19h
 • Datum: 21.decembar Vreme: 19h
 • Datum: 25. decembar Vreme: 13h
 • Datum:  26.decembar Vreme: 10h
 • Datum: 28. decembar Vreme: 12h
 • Datum:  4. januar Vreme: 12h i u 19h
 • Datum:  9. januar Vreme: 15h
 • Datum:  11. januar Vreme: 11h
 • Datum:  13. januar Vreme: 15h
 • Datum:  15.januar Vreme: 20h

Vladimir Miletić

Lekar, psihoterapeut i mindfulness instruktor

Studije medicine i trening iz konstruktivističke psihoterapije sam završio u Beogradu i nakon toga jedno vreme bio edukator u Udruženju konstruktivista Srbije. 2014. godine priredio sam Priručnik za LGBT psihoterapiju i zajedno sa kolegama iz Udruženja za unapređenje mentalnog zdravlja objavio više radova iz oblasti psihijatrijske epidemiologije i psihoterapije. Moj rad se uglavnom tiče identiteta i problema mentalnog zdravlja koji nastaju kao posledica diskriminacije i stigmatizacije manjinskih grupa. Nekoliko godina ne živim u Srbiji zbog čega radim online. Moj terapijski pristup je eklektičan i orijentisan ka razumevanju životnih priča i specifičnog življenog iskustva svakog od mojih klijenata i otkrivanju slojeva značenja koji se nalaze iza problema sa kojima se suočavaju. Radim na srpskom i engleskom jeziku.

Termini za besplatne online seanse: (TERMINI SU POPUNJENI!)

 • Datum:  17.decembar Vreme: u 15h i 17h
 • Datum:  21. decembar .Vreme: 17h
 • Datum: 24. decembar Vreme:u 15h i 17h

Jelena Hajduković

MA klinički psiholog i transakcioni analitičar – savetnik

Psihoterapijom se bavim 4 godine i imam iskustva u radu sa različitom problematikom.  Unazad godinu dana držim psihoedukativne radionice na teme partnerskih odnosa, bliskosti, anksioznosti, zabrinutosti, kao i predavanja na temu informisanja o psihoterapiji. Individualno radim i uživo i online.

Termini za besplatne seanse (uživo ili online): (TERMINI SU POPUNJENI!)

 • Datum:  21. decembar  Vreme: u 11h i 12h 
 • Datum:  23.decembar .Vreme: 11h    

Jovana Baćigalupo

Diplomirani psiholog, na specijalizaciji iz Medicinske psihologije; psihoanalitičar u edukaciji u Psihoanalitičkom društvu Srbije, zaposlena u Institutu za mentalno zdravlje Beograd.

Bavim se individualnom psihoanalitičkom psihoterapijom i savetovanjem odraslih. Terapijom se bavim tri godine. U svom radu sam se do sada susretala sa depresijom, anksioznošću, problemima i zastojima u partnerskim odnosima, problemima LGBT populacije, specifičnim problemima starije populacije.

Terapiju trenutno radim isključivo online zbog epidemiološke situacije, na srpskom i engleskom jeziku. Inače radim i uživo u Beogradu.

Termini za besplatne online seanse: (TERMINI SU POPUNJENI!)

 • Datum:  23. decembar   Vreme: u 18h
 • Datum:  29. decembar  Vreme: 12h

Ana Perović

Master kliničke psihologije i konstruktivistički psihoterapeut

Bavim se individualnom psihoterapijom odraslih i adolescenata uživo i u online setingu. U svom pristupu volim da integrišem konstruktivističku psihoterapiju, kao svoje primarno psihoterapijsko uporište, sa elementima mindfulness praksi, telesne psihoterapije i drugih humanističkih pravaca. Verujem da je svaki susret klijenta i psihoterapeuta jedinstven, kao i da je odnos koji gradimo u terapijskoj praksi jedan od najvažnijih resursa za klijentovu promenu, te nastojim da svoj rad krojim kroz pažljiv kontakt sa osobom preko puta sebe.

Osim pružanja podrške ljudima koji su preživeli različita traumatska iskustva, dosta sam se bavila temama anksioznosti i depresije, suicidalnosti, problema u porodičnim i partnerskim odnosima, iskustvom emigracije, seksualnošću i problemima sa sterilitetom, LGBT temama, prevladavanjem burnout-a, te različitim stresovima kroz koje prolaze osobe u okviru životnih kriza. Takođe, moj dosadašnji terapijski put doveo me u kontakt sa psihoterapijskim i savetodavnim radom s klijentima iz različitih kulturoloških pozadina (radim sa klijentima sa engleskog govornog područja, ali i klijentima iz raznih zemalja širom sveta koji preferiraju online rad).

Termini za besplatne online seanse: (TERMINI SU POPUNJENI!)

Datum: 18. decembar, u 11h i 19h; 25.decembar u 13h i 19h; 29.decembar u 12h; 8.januar u 11h i 19h; 15.januar u 11h i 19h.

Branka Mlinar

Diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

Iskustvo rada u privatnoj praksi od 2017. godine. U svom radu se primarno oslanjam na principe geštalt psihoterapije i savetovanja, sa uključivanjem elemenata drugih psihoterapijskih pravaca, prilagođeno klijentu i trenutku, a potkovano mojim osnovnim obrazovanjem. Naime, klijenti i ja radimo zajedno, tako što na sigurnom mestu istražujemo koji su njihovi strahovi, potrebe, pokretači i kočnice. Pretežno sam se susretala sa temama „zaglavljenosti“ u raznim životnim fazama, kao i sa mladim ljudima sa temama depresije, anksioznosti, separacije od primarnih porodica i odnosa u njima, partnerskih odnosa, interpersonalnih problema, stresa. Pored toga, imam iskustvo rada sa raznim populacijama u drugim kontekstima (radila sam sa migrantskom populacijom, sa korisnicima prihijatrijskih usluga i pacijentima sa neurodegenrativnim oboljenjima). U svom iskustvu imam i psihoterapijski rad na engleskom sa brojnim klijentima iz različitih kultura, kako uživo tako i online.

Termini za besplatne online seanse: (TERMINI SU POPUNJENI!)

 • Datum: 28. decembar; 29. decembar; 30. decembar;
 • Vreme: 17h

Nina Mićović

Master klinički psiholog i Geštalt psihoterapeut

Bavim se individualnom i grupnom psihoterapijom odraslih i adolescenata uživo i u online setingu.  Terapijski rad zasnivam na teoriji i metodologiji Geštalt psihoterapije koja mi pomaže da zajedno sa klijentima istražim na koji način kreiraju odnose sa svojim okruženjem i koji je smisao „simptoma“ koji donose na terapiju, kako bi kroz proces razvijanja svesnosti o sebi i svom okruženju mogli da pronađu novi i kreativniji način prevladavanja „simptoma“.

Trenutno sam na trećoj godini doktorskih studija iz Geštalt psihoterapije na kojima istražujem proces prolongiranog odrastanja i sazrevanja mladih ljudi u neizvesnom, fragmentiranom i fluidnom društvu. Pored toga, imam iskustvo u radu sa temama anksioznosti, panike, depresije, tugovanja, stida i prevazilaženju životnih kriza. Radim na srpskom i engleskom jeziku.

Termini za besplatne seanse (online):

22. decembar u 18h, 29. decembar u 18h, 11. januar u 18h

Gordana Stojković

Psiholog i kognitivno-bihejvioralni terapeut pod supervizijom

Diplomirala sam i masterirala na Filozofskom fakultertu u Nišu 2015. god. Na edukaciji sam iz kognitivno bihejvioralne terapijei trenutno radim sa klijentima pod supervizijom profesora Miodraga Stankovića. Psihološkim savetovanjem se bavim od 2015.god, počela sam nakon završetka studija, a psihoterapijom se bavim oko godinu dana. Najveći broj klijenata do sada je bio sa problemima iz sklopa anksioznih poremećaja. Seanse držim na srpskom jeziku, online i uživo, mada zbog trenutne situacije sa Koronom preferiram online.

Termini za besplatne seanse (online):

Svake subote (19.12, 26.12, 02.01. i 09.01.)  u 13h.

Jelena Stefanović Jovanović

Geštalt psihoterapeut pod supervizijom

Diplomirani psiholog sa dvanaestogodišnjim radnim iskustvom u zdravstvu, obrazovanju i sa osobama sa invaliditetom. Teme kojima se bavim su: anksioznost, panični napadi, žalovanje, strahovi, separacija,  roditeljstvo, razvojne krize, depresija, razvod, partnerski odnosi. Rad sa klijentima se može odvijati uživo ili online. Radim na srpskom jeziku.

Moj pristup u radu: Kada prolazimo kroz procese tugovanja, separacije, kada smo uznemireni, uplašeni  ili osećamo bilo koju smetnju psihološke prirode koja nam ometa funkcionisanje, potrebna nam je podrška. Potrebno je da verbalizujemo, proširimo svesnost, čujemo sebe, dopustimo  da nas u sigurnom i prijatnom okruženju druga osoba vidi i obuhvati sa svim našim vrlinama i slabostima. Kroz putovanje koje je nekad bolno, neprijatno, isceljujuće, nekad iznenadjujuće, ali uvek sa puno podrške, dolazimo do sebe, svojih autentičnih potreba, razrešavamo zastoje koji nas sputavaju i učimo da se suočavamo sa novim izazovima, rastemo, razvijamo se i koristimo sve svoje potencijale. Učimo da živimo ispunjen život baš onako kako želimo. U radu sa klijentima najviše se oslanjam na znanja i tehnike Geštalt psihoterapije, kao i višegodišnje psihološko iskustvo koje sam stekla u radu sa decom, odraslim osobama i adolescentima na nivou primarne zdravstvene zaštite.

Termini za besplatne seanse (online ili uživo): (TERMINI SU POPUNJENI!) 

 • 15.12. u 18.00h 
 • 21.12. u 17.00h
 • 21.12. u 18h 

Jovana Milićević

Psihološki savetnik u superviziji

Završila sam osnovne studije Psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu  (2013). U nastavku školovanja za psihoterapijski poziv završila sam primarni nivo edukacije za REBT prihoterapiju na Albert Elis institutu u Beogradu (2014).  Trenutno sam na Master nivou edukacije za psihoteraputa u O.L.I. Centru za Integrativnu Psihodinamsku Psihoterapiju. Program edukacije je akreditovan i usklađen sa trening standardima i zahtevima UPSKS (Udruženja za Psihoterapiju, Savetovanje i Koučing Srbije) i EAC (Evropske asocijacije za savetovanje. Osnivač sam i glavni urednik psihološke stranice OSMISLISE koja se bavi psihološkim i psihoterapijskim temama. Više o meni možete pročitati na sajtu: https://www.osmislise.com/o-meni

Link ka stranicama:

Psihoterapijske seanse se održavaju uživo u okviru OSMISLISE savetovališta na Zvezdari, ili online. Jedna terapijska seansa traje 1 sat. Seanse se održavaju na srpskom jeziku mada se pruža mogućnost održavanja i na engleskom ukoliko se za to ukaže potreba.

Termini za besplatne seanse (online ili uživo):

 • 15.12. 2020 – 17h
 • 18.12.2020 – 18h
 • 25.12.2020 – 18h
 • 8.1.2021- 18h

Marija Radoman

Geštalt psihoterapeutkinja pod supervizijom

Po osnovnom obrazovanju sam socioloskinja i radim kao naucna saradnica na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U svom terapijskom radu bavim se temama kao sto su anksioznost i panicni napadi, tuga i depresija, porodicni problemi i partnerski odnosi, bes i agresija, problem sa samopouzdanjem, itd. Takodje, bavim se i temama koje su specificne i vazne za LGBT osobe.

Termini za besplatne seanse (online):

 • 17.decembar 16h
 • 24.decembar 16h
 • 4.januar 16h
 • 11.januar u 17h i 18h

Ivana Idei Todorić

Geštalt psihoterapeutkinja pod supervizijom

Ja sam psiholog po struci, Univerzitet u Beogradu. Posedujem 12 godina iskustva u HR-u.  Trenutno sam na 4. godini edukacije Geštalt psihoterapije kod Lidije Pecotić. Radim sa klijentima pod supervizijom.  Pored Geštalta, diplomirani sam Kouč – konstruktivistički pravac, i imam odslušane 4 godine Konstruktivističke psihoterapije. Najčešće teme sa kojima sam radila su: anksioznost, tuga – gubitak i žalovanje, strahovi.

Termini za besplatne seanse (online):

Decembar – 15,17,19,21,23,25,28. u 18h

Januar – 05,07,09,11,14 u 18h

Mladena Mitić

Geštalt psihoterapeutkinja pod supervizijom

Diplomirani psiholog, sa iskustvom rada na klinici za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Trenutno na završnoj godini Geštalt psihoterapeutske edukacije, u okviru koje imam jednogodišnje psihoterapeutsko iskustvo u malim i velikim edukativnim grupama.

Termini za besplatne seanse (online):

Datum: 15.decembar, 16. Decembar, 17. Decembar, 21.decembar, 22. Decembar, 23. Decembar, 24. Decembar, 25. Decembar, 26. Decembar, 27. Decembar, 28. Decembar, 29. Decembar u 10h i 17h.

Datum: 11. Januar, 12, januar i 13. Januar u 18h

Dušanka Milosavljević

Geštalt psihoterapeut pod supervizijom

Pre 7 godina, započela sam edukaciju na Geštalt institutu za psihoterapiju u Beogradu. Podstaknuta sopstvenim iskustvom lične terapije poželela sam da radim nešto što će pomoći ljudima da prevaziđu određene životne teškoće kroz dublje razumevanje sebe i načina na koji funkcionišu u svetu. Od 2018. godine započela sam privatnu psihoterapijsku praksu.

Smatram da je svaka osoba univerzum za sebe i sa svakim klijentom kreiram jedinstven terapijski odnos koji se zasniva pre svega na autentičnom kontaktu i dubokom prihvatanju onoga što klijent jeste.  Teme kojima se bavim su: prevazilaženje različitih životnih kriza, tuga, gubitak značajnih osoba, stid, krivica i anksioznost, poremećaji ishrane, usamljenost, teškoće u partnerskim odnosima i drugim odnosima sa značajnim ljudima.

Termini za besplatne seanse (online):

 •  od 15.12 – 31.12.2020.  ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom u 12h i 19h
 •  od 02.01 – 15.11.2020.  ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom u 12h i 19h

Aurelija Đan

Psiholog i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

Moj pristup u radu se zasniva na tome da verujem da ljudi imaju kapacitet da budu u dobrom odnosu sa drugima i da vode zadovoljavajući i kreativan život. Međutim, često se dešava da osoba ostane zaglavljena u fiksiranim obrascima iz detinjstva ili kasnijeg perioda. To dovodi do različitih simptoma i može da naruši kvalitet svakodnevnog života. Moj cilj je da istražim koji su to obrasci još uvek aktivni i kako oni utiču na klijentov/klijentkinjin život. Drugim rečima, moj zadatak je da pomognem klijentu da jasnije sagleda svoju situaciju i eksperimentiše sa pronalaženjem novih rešenja i načina da se suoči sa poteškoćama.

S obzirom da imam veliko iskustvo u radu sa različitim kategorijama stanovništva (žene koje su preživele partnersko nasilje, LGBT+ populacija, izbeglice), verujem da ljude ne možemo da razumemo izolovano već jedino kao deo socijalnog i političkog konteksta. Imajući to u vidu, sagledavam šta su klijentova verovanja i potrebe te im pomažem da uvide svoje snage i redefinišu mehanizme koji onemogućavaju da vode ispunjen život. Radim na engleskom i srpskom.

Termini za besplatne seanse (uživo ili online): (TERMINI SU POPUNJENI!!)

 • Datum: 21.12. u 19h,
 • Datum: 28.12. u 19h

Danijela Reljić

Psiholog i psihoterapeut pod supervizijom iz oblasti sistemske porodične terapije

Pohađala sam kraće kurseve iz drugih terapijskih pravaca. Radim kao psiholog u osnovnoj školi 7 godina, a dve godine se bavim psihoterapijom i psihološkim savetovanjem.

Često radim sa decom školskog uzrasta i njihovim porodicama, sa studentima i odraslima. Najčešće teme sa kojom klijenti dolaze su razvojne krize praćene anksioznošću, trudim se da se ne ograničavam na određene vrste problema budući da klijentu pristupam iz nepatologizirajuće pozicije. Terapijom se bavim i online i uživo u Šapcu, gde živim. Zainteresovani koji bi hteli da steknu neki detaljniji utisak o meni mogu potražiti stranicu Psihosokak koju vodim na Facebooku i @psiho_sokak na Instagramu.

Termini za besplatne seanse (online):

 • 18.12. od 15-16h
 • 23.12. od 17-18h
 • 12.1. od 15-16h
 • 14.1. od 16-17h

Sara Vukosavljević

Master psihološkinja i geštalt psihoterapeutkinja pod supervizijom

Iako je geštalt kao psihoterapijski pravac moja prva ljubav, moj lični psihoterapijski razvojni put je integrativno orijentisan. Verujem da svaki pravac ima svoje snage, a da je dobar terapijski odnos presudan za uspešnu i delotvornu terapiju. Uvažavam i poštujem raznolikosti koje su prisutne u svetu i ljudima oko mene, kako u privatnom životu tako i u savetodavno-terapijskom radu. Duboko verujem u promenu, verujem da svaka osoba u sebi ima kapacitete da se izbori sa svim životnim izazovima, a da je psihoterapija prečica i lakši put da se sva naša iskustva integrišu, da nas podrži i osnaži i da nas nauči kako i iz bola i izazova možemo da rastemo.

U svom dosadašnjem iskustvu pretežno se susrećem sa temama kao što su anksioznost, problemi u partnerskim odnosima, poremećaji ishrane, integracija traume nastale usled gubitka, zastoj. Uživam u radu sa mladima koji se susreću sa određenim životnim izazovima ( promena posla, zastoji na fakultetu, osamostaljenje) kao i sa LGBT osobama. Takođe, sa određenim klijentima radim psihološko savetodavne seanse i pričamo o temama kao što su konflikti, asertivna komunikacija, samopouzdanje, samopoštovanje i sl.

Termini za besplatne seanse (online):

 • Utorkom u 21 : 15.12. ; 22.12. ; 29.12. ; 5.1. ; 12.1
 • Petkom u 12 : 18.12.; 25.12. ; 15.1

Tajana Zakić

Diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

Sertifikovani trener autogenog i asertivnog treninga. Imam iskustvo dugogodišnjeg rada na poziciji stručnog saradnika – psihologa u srednjoj školi, iskustvo u radu sa adolescentima, emocionalnim i porodičnim problemima, kao i radu sa osobama koje pate od depresije, panike i anksioznosti, zavisnosti, stresa, kriza, a volim da radim na rastu i razvoju pojedinca. Terapijom se bavim na klinici Medica Netter u Senti, a radim i online psihoterapiju. Jezik na kome obavljam psihoterapiju je srpski i engleski jezik.

Termini za besplatne seanse (online ili uživo): (TERMINI SU POPUNJENI!)

28. i 29. decembar od 12-15 časova.

Katarina Berežni

REBT psihoterapeut pod supervizijom

Tokom studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu volontirala sam u centru Srce, a nakon završetka studija upisala i edukaciju iz REBT-a. Trenutno sam na trećoj godini iz Racionalno emotivno bihejvioralne terapije (REBT) i u potrazi sam za klijentima sa kojima bih mogla da radim. Budući da smo od ove godine počeli da radimo pod supervizijom, u svojoj praksi radila sam sa klijentima na problemima anksioznosti, perfekcionizma, kao i depresivnosti povodom problematične porodične situacije. Trenutno sa svim klijentima radim online, preko Zoom platforme.

Termini za besplatne seanse (online):

 • DECEMBAR
 • 16.12.2020  u 20h
 • 17.12.2020  17h-18h
 • 18.12.2020  17h-18h
 • 23.12.2020  u 20h
 • 24.12.2020   17h-18h
 • 25.12.2020   17h-18h
 • 28.12.2020   18h-19h
 • 30.12.2020   u 20h
 • JANUAR
 • 4.01.2020  18h-19h
 • 6.01.2020  16h-18h
 • 8.01.2020  17h-19h

Lara Marin

Diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

Psihoterapijsku edukaciju započela sam 2017. godine na Akademiji Geštalt psihoterapije, gde sam trenutno edukant na završnoj godini i individualni psihoterapeut pod supervizijom. Po struci sam diplomirani psiholog i student sam master programa Klinička psihologija i psihoterapija. Iskustvo u radu sa klijentima stekla sam kroz psihoterapijski rad pod mentorstvom, kao i volonterski rad u organizaciji Saveza društava psihoterapeuta Srbije kroz pružanje prve psihoterapijske pomoći u krizi.

U svom radu sa klijentima koristim holistički pristup i pretežno se oslanjam na principe Geštalt psihoterapije, koji podrazumevaju prisutnost u ,,sada i ovde’’, korišćenje tela kao izvora informacija o psihičkim procesima, kao i građenje autentičnog odnosa između klijenta i terapeuta.

Termini za besplatne seanse (online ili uživo):

 • 23.12. 11-12h,
 • 28.12. 11-12h,
 • 4.1. 11-12h
 • 11.1. 11-12h

Mirjana Marković

Psihijatar i REBT psihoterapeut pod supervizijom

Po obrazovanju sam psihijatar, zaposlena sam u DZ ” dr Simo Milosevic” Cukarica. Takodje sam i edukant na zavrsnij godini REBTa.

Termini za besplatne seanse (online): (TERMINI SU POPUNJENI!)

 1. 12.; 29.12. I 30.12. Od 16h do 17h

Tijana Tomić

Psiholog i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

Po zanimanju sam psiholog, zaposlena kao stručni saradnik u gimnaziji. Edukant sam Geštalt studija na završnoj godini i radim sa klijentima pod supervizijom. Radim na srpskom, i uživo i online.

Termini za besplatne seanse (uživo ili online):

 • 17.12. od 18 do 19 časova.
 • 18.12. od 18 do 19 časova.
 • 21.12. od 18 do 19 časova.
 • 24.12 od 18 do 19 sati
 • 25.12. od 18 do 19 časova.
 • 27.12 od 18 do 19 sati
 • 11.1 od 16 do 17 sati
 • 13.1. od 16 do 17 časova.

Ana Petrović

Dipl. psiholog i telesni psihoterapeut pod supervizijom

Glavne teme – doživljaji uznemirenosti, napetosti, preplavljenosti, pritiska, sputanosti, nesigurnosti, teskobe, nemoći, bezvoljnosti, odsustva smisla, teškoće u doživljavanju i izražavanju osećanja… Radim samo na srpskom jeziku.

Termini za besplatne seanse (uživo u Beogradu ili online):

16.12. od 19.00 do 20.00h, 18.12. od 11 do 12h, 23.12. od 19h do 20h, 25.12. od 11 do 12h, 28.12. od 11 do 12h, 29.12. od 19h do 20h, 6.1. od 11 do 12h, 8.1. od 11 do 12h, 13.1. od 11 do 12h, 14.1. od 19h do 20h, 15.1. od 11 do 12h

Danijela (Glušac) Vojnović

Master psiholog i REBT psihoterapeut, shema terapeut pod supervizijom

Posedujem Nacionalni Sertifikat za psihoterapiju koji izdaje Savez društava psihoterapeuta Srbije. Imam završenu edukaciju iz Racionalno – emotivne i kognitivno – bihejvioralne terapije koju organizuje REBT Pridruženi trening centar  Instituta Albert Elis i stečen sertifikat Associate Fellow of Albert Ellis Institute. Trenutno pohađam Edukaciju za shema terapiju u Centru za shema terapiju Beograd (u procesu polaganja za ISST Standardni sertifikat).

Glave teme u radu: Napadi panike, panični poremećaj, anksioznost, strahovi, socijalna anksioznost, zdravstvena anksioznost, izbegavajući poremećaj ličnosti, granični poremećaj ličnosti, depresivnost, depresivni poremećaj raspoloženja, psihosomatske tegobe, problemi sa učenjem, bes, agresivna komunikacija, samopouzdanje.

Termini za besplatne seanse (online):

petak, 18. 12. 2020. u 18 časova i sreda, 23. 12. 2020. u 16 časova. (TERMINI SU POPUNJENI!)

Jovana Krotić Čelikić

Psiholog i psihoterapeut pod supervizijom, konstruktivističkog usmerenja

Verujem da je odnos izmedju klijenta i psihoterapeuta ključan za izazivanje terapijske promene te stoga akcenat u radu stavljam na nekritičkom prihvatanju klijenta i podršci. Jako mi je važno da razumem klijenta iz perspektive vremena, a ne samo sadašnjeg trenutka i da upoznam njegov sistem konstrukata i značenja koja pripisuje događajima. Smatram da je za dobrog psihoterapeuta jako važno da se konstantno usavršava i edukuje i iz tog razloga dosta vremena posvećujem dodatnim edukacijama iz različitih psihoterapijskih pravaca i modaliteta. 

Primarno radim sa odraslima i adolescentima, kao i parovima. U dosadašnjoj praksi sam se najčešće susretala sa temama depresivnosti, anskioznosti, paničnih napada, fobija, usamljenost, problema u partnerskim i porodičnim odnosima, seksualnosti i td. Imam dugogodišnje iskustvo u radu sa traumama i pružanju pomoći  žrtvama rodnozasnovanog nasilja i trgovine ljudima.

Terapije radim uživo i online na srpskom i engleskom jeziku.

Termini za besplatne seanse (online):

 • Utorak 15.12. u 15.30h 
 • Četvrtak 17.12. u 18. 30h
 •  Ponedeljak 21.12 u 10h
 • Četvrtak 24.12. u 18.30h
 • Utorak 29.12. u 15.30h
 • Ponedeljak  28.12. u 10h
 • Ponedeljak 04.01. u 10h
 • Ponedeljak 11.01. u 10h
 • Četvrtak  14.01. u 18.30h

Marija Radovanović

Psiholog, psihoterapeut pod supervizijom konstruktivističkog usmerenja, kouč ISCP-a

Bavim se individualnom psihoterapijom odraslih i adolescenata, kao i partnerskom psihoterapijom. U dosadašnjoj praksi sam najčešće radila sa temama anksioznosti, depresivnosti (tzv. funkcionalna depresivnost, post-porođajna depresivnost), usamljenosti, paničnim napadima, opsesivno-kompulsivnim i psihosomatskim tegobama, seksualnosti, LGBT temama, problemima u partnerskim i porodičnim odnosima, problemima sa sterilitetom i traumatskim iskustvima (šok i razvojne traume).

Smatram da je za uspešnu terapiju najvažniji odnos klijenta i terapeuta, kao i adekvatno razumevanje svakog klijenta pojedinačno, te se stoga trudim da za svakog klijenta pronađem adekvatan pristup i tempo rada. Verujem i da je dobar psihoterapeut samo onaj koji nastavlja da radi na sebi, pa zato veliki deo vremena posvećujem svom ličnom razvoju i edukaciji (osim svoje osnovne, završila sam i 2 godine kognitivno-bihejvioralne terapije, koučing International Society for Coaching in Psychology, kao i edukaciju iz tehnika telesne terapije i rada sa traumama). 

Radim uživo i online na srpskom i engleskom jeziku, sa klijentima iz Srbije i inostranstva.

Termini za besplatne seanse (online):

 • Sreda 23.12. u 18h
 • Petak 08.01. u 18h
 • Sreda 13.01. u 18h
 • Petak 15.01. u 18h

Želimo vam srećne i mirne praznike!

Vaš Psihobrlog tim
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *