Psihobrlog vas poziva: Prijavite se za podršku psihoterapeuta u danima praznika

Pred nama je magični period godine, dani koji, kako mediji insistiraju, u nama treba da “probude ono najbolje”. Praznik je obično prijatan i radostan, ali psihoterapijska praksa je pokazala da veliki broj ljudi nema baš tako vesele asocijacije, zbog čega se baš u ovom periodu beleži veći broj klijenata koji se žale na depresiju, anksioznost, stres, usamljenost, pa čak i suicidalne misli. 

Zato smo odlučili da prvi put, u cilju prevencije, pokrenemo mini inicijativu i okupimo grupu psihoterapeuta koji su zainteresovani da našim čitaocima, a i svima onima koji u ovom periodu osećaju potrebu za psihološkom podrškom, održe jednu besplatnu psihoterapijsku seansu u periodu od 15.decembra do 15. januara.

Šta podrazumeva jedna besplatna psihoterapijska seansa?

Jedna seansa nije i ne može biti reprezentativna za celokupan psihoterapijski proces niti odnos. Ipak, može vam omogućiti da u određenoj meri doživite iskustvo psihoterapijske seanse, i vidite kako to sve u praksi zapravo izgleda. 

U okviru jedne psihoterapijske seanse (u trajanju od jednog sata) možete odabranog terapeuta da pitate sve što vas zanima o psihoterapijskom procesu ili o terapijskom pristupu koji izabrani terapeut koristi. Možete da se raspitate o problemu sa kojim se suočavate, dobijete stručno mišljenje i smernice kako da mu pristupite i koje terapijske tehnike, knjige, aplikacije, grupe podrške i slično da koristite. 

Naravno, jedna seansa nije dovoljna da se bilo koji problem reši. Ponekad je potrebno nekoliko susreta da se problem uopšte opiše. Savetujemo vam da na ovu seansu dođete sa što konkretnijim pitanjima kako biste je najbolje iskoristili. 

Ukoliko ste, nakon jedne besplatne seanse, zainteresovani da sa izabranim terapeutom stupite u psihoterapijski proces, svakako to možete predložiti. Budući susreti nakon besplatne seanse zavise samo od vašeg dogovora sa izabranim terapeutom. Ukoliko terapeut nije u mogućnosti da nastavi proces sa vama iz bilo kog razloga, ili ukoliko vi niste u mogućnosti da finansijski ispratite dalji proces, budite slobodni da terapeutu potražite drugu preporuku za vas. 

Kako da zakažete seansu 

  1. Odaberite psihoterapeuta sa liste koja je pred vama kao i termin. 
  2. Potrebno je da odete na sledeći link koji će vam omogućiti da seansu formalno i zakažete: https://www.picktime.com/psihobrlog
  3. Kliknite na uslugu “Besplatna psihoterapijska seansa”, odaberite psihoterapeuta, a zatim pronađite u kalendaru željeni termin. 
  4. Kao finalni korak, potrebno je da ostavite vaše osnovne podatke – ime i prezime, broj telefona i imejl, i u polju “booking notes” eventualne napomene i komentar. 
  5. Dobićete imejl kao potvrdu da je zakazivanje bilo uspešno. U sledećih nekoliko dana kontaktiraće vas izabrani psihoterapeut sa detaljima o seansi. Za bilo kakve izmene vezane za termin ili lokaciju, dogovaraćete se direktno sa psihoterapeutom. 

Ukoliko budete imali poteškoće sa zakazivanjem seanse putem gorenavedenog linka, pišite nam direktno na imejl kontakt@psihobrlog.com. Rok za prijavu je 11. decembar. 

Napominjemo da je broj termina ograničen, što znači da nećete biti u mogućnosti da zakažete seansu ukoliko su svi termini popunjeni. Budite slobodni ipak da nam se javite ukoliko želite da vas povežemo sa određenim terapeutom i lično se dogovorite o potencijalnoj saradnji. 

Upoznajte psihoterapeute

Kako je ideja bila da Psihobrlog bude samo posrednik između vas i psihoterapeuta, pozvali smo, putem društvenih mreža, a pre svega psihoterapijskih grupa, sve zainteresovane kolege da nam se jave i pomognu čitaocima.

Predstavićemo svakog od njih. Videćete njihove slobodne termine za besplatnu seansu, kao i način na koji je predviđeno da se seansa održi (uživo ili online).

Vanja Žikić
Master kliničke psihologije i telesni psihoterapeut pod supervizijom

“Privatnu praksu sam počela da razvijam krajem 2017. godine i od tada redovno radim sa klijentima individualno i kroz radionice. Imam skoro dvogodišnje iskustvo u radu sa decom i adolescentima migrantima. U radu se fokusiram na osnaživanje klijenta kroz rad na njegovom/njenom kontaktu sa sobom i svojim telom (disanje, mišićne tenzije, telesne senzacije) i povećanje svesnosti, životnosti i autentičnosti. Posebno rezoniram sa temama kao što su anksioznost i panični napadi, bezvoljnost i manjak energije, seksualnost i seksualni problemi, problemi sa socijalnim odnosima, depresivno raspoloženje i depresija, psihosomatski problemi (migrene, telesne napetosti, hroničan umor, problemi u regiji ženskih reproduktivnih organa itd). Od nedavno živim na planini i uživam u lekovitosti i moći prirode. Radim na srpskom i engleskom jeziku. Radim online, i uživo u Knjaževcu i Pirotu. 

Termini za besplatne online seanse (Skype):
Datum: 15. decembar; 22.decembar; 25.decembar; 29 decembar; 05. januar; 11.januar; 12.januar; 15.januar
Vreme: u 17h. 

Nikola Mironija
Diplomirani psiholog i konstruktivistički psihoterapeut pod supervizijom

“Oko godinu dana radim pod supervizijom sa klijentima i do sada sam se najviše susretao sa temama depresije, problema u školi, diskriminacije i autodiskriminacije LGBTQ+ osoba, ali bih prihvatio da radim sa raznim drugim temama po potrebi. Do sada sam imao tri klijenta. Radim u savetovalištu Psihoforma u Beogradu a po potrebi radim i preko Skajpa. Do sada nisam radio na engleskom, ali ga odlično govorim, tako da mi to ne bi predstavljalo problem.

Termini za besplatne seanse (Skype ili uživo):
15. decembar, 17. decembar i 18. decembar u 16h. 
20. decembar u 17h
22. decembar u 14h
24. decembar u 12h

Marijana Radulović
Diplomirani andragog i psihodramska psihoterapeutkinja sa nacionalnim sertifikatom za psihoterapiju. 

Diplomirala je andragogiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Završila je i srednji nivo edukacije iz telesne psihodrame (Psychodramatic Bodywork). Od 2018. godine je angažovana kao saradnica u edukaciji budućih terapeuta u okviru Srpske psihodramske asocijacije – SPA Moreno. Vodi kontinuirane psihoterapijske grupe od 2011. godine sa opštom populacijom, a organizovala je i veći broj tematskih psihodramskih radionica. Bavi se i individualnom psihoterapijom. Pored pružanja psihosocijalne podrške, bavi se i edukacijom na različite teme. Koristi dramske tehnike u obrazovanju, posebno tehnike teatra potlačenih. Sertifikovana je trenerica u oblasti ljudskih prava. Trudi se da svakoj osobi i problemu priđe otvoreno i bez predrasuda i da od svakoga nešto novo nauči.
Radi na Crvenom krstu u Beogradu, a mogući su i susreti putem Skype-a. Pored srpskog, odnosno B/H/S jezika, radi i na engleskom.

Termini za besplatne seanse:
Datum: 19. decembar  Vreme: U 12h i 13h
Datum: 26. decembar  Vreme: U 12h i 13h

Andrea Nenadić
Diplomirana socijalna radnica i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

“Studentkinja sam IV godine na geštalt psihoterapiji (Gestalt studio Beograd). U decembru postajem i diplomirana psihoterapeutkinja. Savetovanje radim prethodnih 7 godina, najvise sa ženama žrtvama porodičnog nasilja, odraslim pacijentima koji boluju od teških i hroničnih bolesti i sa roditeljima obolele dece. Terapijom se bavim dve i po godine, najviše sa odraslim ljudima koji su u razvojnim i životnim krizama.
Terapiju radim uživo u Beogradu i online, na srpskom i engleskom jeziku.”

Termini za besplatne seanse  (Skype ili uživo u Beogradu):
16.decembar i 30. decembar u 17h.

Dunja Stojković
Master klinički psiholog i TA psihoterapeut

“Psihoterapijski pravac koji u svom radu primenjujem jeste transakciona analiza. Transakciona analiza predstavlja moje osnovno teorijsko polazište, iako se, u zavisnosti od potreba svakog pojedinačnog klijenta, koristim i pristupima drugih pravaca, kao što su telesna psihoterapija, geštalt, REBT itd.
Osobe sa kojima sam radila suočavale su se sa raznovrsnim problemima kao što su gojaznost, poremećaji ishrane, anksioznost, depresija, fobije, panični napadi, problemi u partnerskim odnosima itd., ili su jednostavno želeli da bolje razumeju sebe, svoje odnose sa drugima i unaprede kvalitet svog života. Radim kako sa klijentima iz Srbije, tako i online, sa klijentima sa engleskog govornog područja, većinom iz SAD-a.
Verujem da svaki psihoterapijski pristup ima svoje specifičnosti, ali da ono što je osnovni preduslov uspešnog rada sa klijentima jeste odnos koji se između klijenta i terapeuta ostvaruje. Putem ovog odnosa prihvatanja i razumevanja klijenta i njegovog upotpunjenog sagledavanja kao složenog psihološkog, socijalnog, telesnog i duhovnog bića, klijent ostvaruje promene i nastavlja samostalno funkcionisanje sa većim stepenom prihvatanja i zadovoljstva sobom i svojom životnom situacijom.”

Termini za besplatne seanse (Skype ili uživo – Beograd):
Ponedeljkom u 17h, utorkom u 10h, sredom u 8h, petkom u 19h.

Milena Dabetić
Diplomirani psiholog, sistemski porodični psihoterapeut i trauma terapeut, obučena za EMDR terapiju

“Teme kojima se bavim u psihoterapjskom procesu: Integrativna terapija (sistemska terapija, terapija trauma, emdr) namenjena je pojedincima, parovima, porodicama i deci kojima je potrebna terapijska podrška kako bi razrešili neku teškoću, dilemu ili traumatično iskustvo, sagledali svoje odnose s drugima, prevazišli osećaj neizvesnosti, i druga teška osećanja, parovima koji su nezadovoljni vezom ili brakom (česte svađe, nedostatak dobre komunikacije, nedostatak bliskosti sa partnerom, postojanje afere…), porodicama u kojima postoje teškoće u roditeljskoj sferi i ponašanju dece, porodicama u procesu i nakon razvoda, porodicama i osobama u procesu tugovanja (gubitak bliske osobe), porodicama u procesu tranzicije (predbračno savetovanje, trudnoća, prihvatanje novog člana porodice, adolescencija, školski neuspeh, starost roditelja, bolest nekog člana porodice), osobama koje boluju od alkoholizma, osobama koje su usamljene i imaju teškoće u uspostavljanju veza, osobama koje su preživele traumu (incest, nasilje, zanemarivanje, učešće u ratu), samopovređivanje, akutne reakcije na stress, anksioznost, panični napadi, samopouzdanje, osobama sa poremećajima ishrane i nedostatkom motivacije za regulisanje telesne težine.
Zaposlena sam u Psiho-socijalnom centru za trauma terapiju, psihoterapijskom savetovalištu “Anima mea”. Imam 5 godina psihoterapijskog iskustva sa klijentima.
Radim uživo u Kosovskoj Mitrovici, a radim i online. Mogućnost rada i na engleskom jeziku.”

Termini za besplatne seanse (Skype ili uživo u Kosovskoj Mitrovici):
23. decembar, 24.decembar I 27.decembar u 17h.

Sloboda Katanić
Master psiholog i REBT psihoterapeut pod supervizijom

“Završila sam master studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Psihoterapijski pravac kojim se bavim je racionalno-emotivno bihejvioralna terapija (REBT), radim kao terapeut pod supervizijom. Glavne teme sa kojima radim, i za koje se Rebt pokazuje kao jako efikasan, jesu anksiozni (socijalna i zdravstvena anksioznost, napadi panike ) i depresivni poremećaji, kao i emocionalni poremećaji kao što su bes, ljubomora, povređenost, osećanje krivice i različiti interpersonalni problemi. Terapijom i savetovanjem se bavim 7 godina.
Terapija se odvija uživo u Beogradu i putem Skype-a. Radim na srpskom i engleskom jeziku.”

Termini za besplatne  seanse (Skype ili uživo u Beogradu):
– 19.decembar  (2 termina) 20:00 i 21:00
– 20.decembar (2 termina) 19:00 i 20:00

Jelena Hajduković
Master kliničke psihologije i transakcioni analitičar – savetnik

“Psihoterapijom se bavim 4 godine i imam iskustva u radu sa različitom problematikom. Unazad godinu dana držim psihoedukativne radionice na teme partnerskih odnosa, bliskosti, anksioznosti, zabrinutosti, kao i predavanja na temu informisanja o psihoterapiji.
Individualno radim i uživo u Beogradu i online.”

Termini za besplatne  seanse (Skype ili uživo u Beogradu):
16. decembar u 12h i u 13h. 
17. decembar u 15h.
27. decembar u 11h i 12h. 
13. januar u 12h i 13h.

Ana Perović
Master kliničke psihologije i konstruktivistički psihoterapeut

“Bavim se individualnom psihoterapijom i savetovanjem odraslih i adolescenata uživo i u online setingu. U svom pristupu volim da integrišem konstruktivističku psihoterapiju, kao svoje primarno psihoterapijsko uporište, sa elementima mindfulness praksi, telesne psihoterapije i drugih humanističkih pravaca. Verujem da je svaki susret klijenta i psihoterapeuta jedinstven, kao i da je odnos koji gradimo u terapijskoj praksi jedan od najvažnijih resursa za klijentovu promenu, te nastojim da svoj rad krojim i dorađujem kroz pažljiv kontakt sa osobom preko puta sebe.
Trenutno završavam kurs o psihoterapijskom radu sa traumatskim iskustvima u organizaciji Telesno-psihoterapijskog centra u Beogradu. Osim pružanja podrške ljudima koji su preživeli ili trenutno preživljavaju različita traumatska iskustva, dosta sam se bavila temama anksioznosti i depresije, suicidalnosti, problema u porodičnim i partnerskim odnosima, iskustvom emigracije, seksualnošću i problemima sa sterilitetom, LGBT temama, prevladavanjem burnout-a, te različitim stresovima kroz koje prolaze osobe u okviru životnih kriza (naročito u okviru roditeljstva i stresnih doktorskih studija). Takođe, moj dosadašnji terapijski put doveo me u kontakt sa psihoterapijskim i savetodavnim radom s klijentima iz različitih kulturoloških pozadina (radim sa klijentima sa engleskog govornog područja, ali i klijentima iz raznih zemalja širom sveta koji preferiraju online rad) te sam tako imala prilike da razvijam svoju kulturološku osetljivost u radu.”

Termini za besplatne online seanse:
18. decembar, 25. decembar, 08. januar i 15. januar u 11h i 18h.

Vladimir Miletić
Lekar, konstruktivistički psihoterapeut i mindfulness instruktor

“Studije medicine i trening iz konstruktivističke psihoterapije sam završio u Beogradu i nakon toga jedno vreme bio edukator u Udruženju konstruktivista Srbije. 2014. godine priredio sam Priručnik za LGBT psihoterapiju i zajedno sa kolegama iz Udruženja za unapređenje mentalnog zdravlja objavio više radova iz oblasti psihijatrijske epidemiologije i psihoterapije. Moj rad se uglavnom tiče identiteta i problema mentalnog zdravlja koji nastaju kao posledica diskriminacije i stigmatizacije manjinskih grupa. Poslednje dve godine živim van zemlje, zbog čega je moja praksa uglavnom orijentisana ka online radu. Moj terapijski pristup je eklektičan i orijentisan ka razumevanju životnih priča svakog od mojih klijenata i otkrivanju slojeva značenja koji se nalaze iza problema sa kojima se suočavaju. Radim na srpskom i engleskom jeziku.”

Termini za besplatne online seanse:
16. decembar u 15h i 16h;
30. decembar u 15h i 16h;
13. januar u 16h, 17h i 21h.

Jelena Dragaš
Diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut

“Po zvanju sam diplomirani psiholog Beogradskog univerziteta, po opredeljenju humanista životne škole, te sam odabrala da se bavim geštalt psihoterapijom, iz koje puno i neprestano učim i u kojoj iskreno uživam.
Istovremeno, imam želju i nastojanje da to svoje znanje i uživanje podelim sa svima onima koji žele da rade na sebi, rastu i razvijaju se. U svom radu usmerena sam na čoveka u celosti, u sada i ovde, radoznala i zainteresovana za zajedničko istraživanje nesvesnog, s ciljem prevođenja u svesno, na integraciji iskustva, podršci, kao i na rešavanju i olakšavanju aktuelnih i hroničnih životnih problema, kriza, poteškoća i zastoja.
Duboko verujem da svako od nas nosi u sebi potencijal da svoj život kreira i živi na najkvalitetniji mogući način, a u domenu lične odgovornosti je da se potrudi da to i realizuje.
Najviše iskustva imam u radu sa odraslima, koji osećaju anksioznost, tugu, krivicu, stid, bespomoćnost, usamljenost, nezadovoljni su ili prolaze kroz životnu krizu, gubitak, porodični ili parnerski problem, imaju poremećaj ishrane, nisko samopouzdanje, neprorađen traumatski doživljaj, psihosomatske tegobe, problem sa učenjem, donošenjem odluka ili ispoljavanjem besa ili ljutnje.”

Termini za besplatne seanse uživo u Beogradu:
od 22. decembra. do 28.decembra u prepodnevnim terminima od 11h do 16h
od 9. januara do 15. januara u prepodnevnim terminima od 11h do 16h

Aurelija Đan
Diplomirani psiholog i geštalt psihoterapeut pod supervizijom

“Moj pristup u radu se zasniva na tome da verujem da ljudi imaju kapacitet da budu u dobrom odnosu sa drugima i da vode zadovoljavajući i kreativan život. Međutim, često se dešava da osoba ostane zaglavljena u fiksiranim obrascima iz detinjstva ili kasnijeg perioda. To dovodi do različitih simptoma i može da naruši kvalitet svakodnevnog života. Moj cilj je da istražim koji su to obrasci još uvek aktivni i kako oni utiču na klijentov/klijentkinjin život. Drugim rečima, moj zadatak je da pomognem klijentu da jasnije sagleda svoju situaciju i eksperimentiše sa pronalaženjem novih rešenja i načina da se suoči sa poteškoćama.
S obzirom da imam veliko iskustvo u radu sa različitim kategorijama stanovništva (žene koje su preživele partnersko nasilje, LGBT+ populacija, izbeglice), verujem da ljude ne možemo da razumemo izolovano već jedino kao deo socijalnog i političkog konteksta. Imajući to u vidu, sagledavam šta su klijentova verovanja i potrebe te im pomažem da uvide svoje snage i redefinišu mehanizme koji onemogućavaju da vode ispunjen život.
Radim na engleskom i srpskom, online i uživo u Beogradu.”

Termini za besplatne seanse (online ili uživo u Beogradu):
Svaki radni dan između 15. decembra i 15. januara u 19h. 

Milica Marković
Konstruktivistički psihoterapeut 

“Ukoliko se nosite sa akademskim, poslovnim ili izazovom u odnosu, verujem da ce put prevazilazenja istog biti laksi uz pravu vrstu pomoci i osobe za Vas. Moj pristup podrazumeva gradjenje pouzdanog odnosa poverenja i podrske u kom osobe mogu da dodju u kontakt i ispolje svoje misli i emocije.
Tokom karijere, radila sam sa klijentima sirom sveta koji su se nosili sa raznim licnim i profesionalnim izazovima.
Verujem da klijenti uvek imaju odgovor na svoja pitanja, doduse nekad malo skrivenija, i svoju ulogu vidim kao pruzanje podrske i zajednicko navigiranje u otkrivanju istih.”

Termini za besplatne seanse (online):
23. decembar u 11h i 12h. 
24. decembar u 18h i 19h. 
13. januar u 11h i 12h. 
14. januar u 12h. 

Branka Mlinar
 
Geštalt psihoterapeut
pod supervizijom

“Od 2013. sam u edukaciji za geštalt terapeute, a od 2017. radim sa klijentima u privatnoj praksi. Do sada sam se pretežno susretala sa anksioznim klijentima.
Tečno govorim i engleski jezik i sa nekoliko klijenata sam radila na tom jeziku. Po osnovnom obrazovanju sam diplomirani psiholog i radila sam sa migrantskom populacijom i sa pacijentima sa poremećajima nervnog sistema.”

Termini za besplatne seanse (uživo u Beogradu):
Svakog petka, subote i nedelje od 15. decembra do 15. januara u 18h i 19h. 

Petra Milosavljević
 Master psihologije i konstruktivistički psihoterapeut pod supervizijom

“Psihoterapijom i savetovanjem se bavim 3,5 godine, a teme sa kojima najčešće radim su anksioznost, depresija, problemi u partnerskom odnosu, razumevanje sebe i razvoj, podrška u periodima promene i u procesu tugovanja, kao i izgaranje i drugi problemi na poslu i u karijeri s obzirom na to da imam i višegodišnje iskustvo u radu u ljudskim resursima.
Radim na engleskom i srpskom, online i uživo.”

Termini za besplatne seanse (Skype ili uživo u Beogradu):
21. decembar, 28. decembar, 02.januar, 04. januar i 11. januar u 10h. 

Tamara Đukanović
 Konstruktivistički psihoterapeut pod supervizijom 

“Edukaciju za konstruktivističkog psihoterapeuta započela sam 2014. godine. Sa klijentima radim od juna 2019. godine, pod supervizijom u okviru Udruženja konstruktivista Srbije.
Inicijalna seansi bi bila isključivo preko Skype-a, uz mogućnost daljeg dogovaranja za održavanje seansi uživo, na srpskom i engleskom jeziku.”

Termini za besplatne seanse (Skype):
17. i 24. decembar u 18h. 

 

Želimo vam srećne i mirne praznike!
Vaš Psihobrlog tim
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *